Muratpaşa İnovasyon Günleri 2.İş Fikri Yarışması Başlıyor

04 Mart 2022
2. İş Fikri Yarışması lise ve üniversite öğrencilere yönelik yapılacak.
Muratpaşa Belediyesi, gençlerimizde girişimcilik, yaratıcılık ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırarak, geleceğin teknolojik dünyasına onları hazırlamayı amaçlıyor. Muratpaşa İnovasyon Günleri; iş fikri sahibi genç girişimci adaylarına eğitim, iş dünyası ile etkileşim, iş fikri geliştirme, mentorluk, danışmanlık ve ortak çalışma alanları gibi destekler sağlayan bir program olarak 2.kez yapılacak.

Geçen sene Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ilki yapılan İş Fikri Yarışması’nda girişimcilik eğitimleri alan iş fikri sahipleri, 18 Eylül’deki Final Programı’nda iş fikirlerini jüri üyelerine sunmuş ve yapılan değerlendirmeler ile en iyi üç iş fikri belirlenmişti. Toplamda 15 bin lira para ödülü girişimci adaylarına verilmişti.

2. İş Fikri Yarışması lise ve üniversite öğrencilere yönelik yapılacak

Muratpaşa İnovasyon Günleri 2. İş Fikri Yarışması için başvurular 7 Mart 2022’de başlayacak. Tüm alanlardan yenilikçi iş fikrine sahip lise ve üniversite öğrencileri, bireysel olarak ya da oluşturdukları 4 kişilik ekipler ile başvuru yapabilecek.

Ön elemeyi geçen genç girişimci adayları 2 günlük “Girişimcilik Eğitimi Programı”na alınacak. Eğitim programında, katılımcılara girişimcilik, inovasyon, yenilikçilik, iş fikri ve iş modeli geliştirme gibi konular anlatılacak. Lise ve üniversite gruplarına ayrı ayrı düzenlenecek eğitim programlarından sonra, yarı finale kalacak iş fikirleri belirlenecek.

Yarı finale kalan genç girişimci adaylarına iş fikri geliştirme ile ilgili atölye, mentorluk destekleri verilmeye devam edilerek, adaylar Nisan ayında yapılacak olan Final Programı’na hazırlanacak. Final Programı’nda 10 iş fikri sahnede yarışacak. Finale kalan iş fikirlerinden, en iyi üç iş fikri jürinin oylarıyla seçilerek finalistlere maddi ve ayni ödüller verilecek.

Yarışmaya başvurmak için tıklayınız