Muratpaşa İnovasyon Günleri 2. İş Fikri Yarışması Başladı

04 Nisan 2022
Genç girişimci adaylarına Girişimcilik Eğitimi verildi.
Muratpaşa İnovasyon Günleri 2. İş Fikri Yarışması Başladı
Muratpaşa Belediyesi, gençlerimizde girişimcilik, yaratıcılık ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırarak, geleceğin teknolojik dünyasına hazırlamayı amacıyla düzenlediği Muratpaşa İnovasyon Günleri Girişimcilik Eğitimleri ile başladı.

2 gün süren eğitimde 27 genç girişimci adayı, girişimcilik, inovasyon, yaratıcılık ve iş fikri geliştirmeye yönelik eğitimleri konusunda uzman eğitmenlerden alarak, Katılım Belgelerini Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı’dan aldılar.

2. İş Fikri Yarışması lise ve üniversite öğrencilere yönelik yapılıyor
2.İş Fikri Yarışması iş fikri sahibi genç girişimci adaylarına eğitim, iş dünyası ile etkileşim, iş fikri geliştirme, mentorluk, danışmanlık ve ortak çalışma alanları gibi destekler sağlayan bir program olarak 2.kez yapılıyor.

Girişimcilik eğitiminden sonra, genç girişimci adayları arasından yarı finale kalacak iş fikirleri belirlenecek.
Yarı finale kalan genç girişimci adaylarına iş fikri geliştirme ile ilgili atölye, mentorluk destekleri verilmeye devam edilerek, adaylar 16 Nisan’da yapılacak olan Final Programı’na hazırlanacak. Final Programı’nda toplamda 10 iş fikri sahnede yarışacak.
Finalde en iyi üç iş fikri jürinin oylarıyla seçilerek, finalistlere maddi ve ayni ödüller verilecek.

ASSİM İnovasyon Ve Teknoloji Merkezi Genç Girişimcileri Destekliyor
Genç girişimci adaylarının iş fikrinin hayata geçmesi için çalışma alanları, prototip atölyesi, eğitim, mentorluk, danışmanlık destekleri veren ASSİM bölgedeki girişimcilik çalışmalarına katkı veriyor.

Antalya’da 2018 yılında hizmete açılan merkez, yerelde ve ulusalda girişimcilik ve teknoloji alanında girişimcileri destekleyen programları ve çalışmaları ile adından söz ettiriyor.