ASSİM Sosyal Girişimcilik Alanında Mevcut Destekler Veritabanı’nda

17 Haziran 2022
Türkiye'de Sosyal Girişimcilik Alanında Mevcut Destekler Veritabanı Yayınlandı.
Sosyal Girişimcilik Alanında Mevcut Destekler Veritabanı, Türkiye’de Sosyal Girişimcilik Alanında  Mevcut Desteklerin Haritalanması araştırması kapsamında, Yekpare Sosyal Girişim Birliği tarafından araştırmanın bir çıktısı olarak hazırlandı.

25 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanan veritanının birinci versiyonunda toplamda 145 kurumun/programın bilgisine, sosyal girişimlere yönelik başvuru süreci devam eden 11 tane, başvuru süreci kapalı olan 65 tane, yıl boyunca başvuruya açık olan 40 tane ve devam etmeyen 13 tane program ve kurum desteklerini içermekte.
ASSİM İnovasyon Merkezi Sosyal Girişimcilere sunduğu destekler ile “Sosyal Girişimcilik Alanında Mevcut Destekler Veritabanı”nda yer aldı.

Antalya’nın ilk Sosyal Girişimcilik Programı’nı geçen yıl başlatan merkez, öncelikle programa başvuran 95 iş fikri arasından tek tek mülakatlar yaparak, 20 iş fikri sahibini programa seçti. 15 Kasım-9 Aralık 2021 tarihleri arasında 26 saatlik programdan oluşan “Sosyal Girişimcilik Eğitimleri” çevrimiçi platform üzerinden verildi. Eğitimde girişimci adaylarına, Sosyal Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon, Kitlesel Fonlama, İş ve Gelir Modeli Oluşturma, Sunum Teknikleri, Pazarlama, Marka Oluşturma, Fikri Haklar, Dijital Araçların Kullanımı gibi konular, alanında uzman eğitmenler tarafından örnek uygulamalar ile program katılımcılarına anlatıldı.

Elazığ, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara’dan programa başvuran girişimci adayları, eğitimleri tamamlayarak, sertifikalarını aldılar. Eğitim sonrası ASSİM İnovasyon Merkezi Girişim Değerlendirme Kurulu tarafından seçilen 7 sosyal girişimci adayına iş fikirlerinin hayata geçirilmesi amacıyla, program paydaşı Team Coaching Koçluk şirketi tarafından 2 aylık Koçluk çalışmaları Mayıs 2022’de başlatıldı.

Sosyal Girişimcilik Destekleri Veritabanına ulaşmak için tıklayınız