ASSİM İnovasyon Merkezi Girişimleri Değerlendirildi

09 Ekim 2020
İnovasyon Merkezi'nde yer alan girişimler Girişim Değerlendirme Kurulu'na iş fikirleri ve projeleri ile ilgili güncel gelişmeleri aktardılar.
ASSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tunç, Terma Mühendislik Kurucusu Ayşen Hamamcıoğlu, Piksel Akademi Kurucusu Emrah Kozan, Girişim Ekosistemi Destekleyicisi Ersin Nakışçı, ASSİM İnovasyon Merkezi Koordinatörü Eda Şahal tarafından oluşan Girişim Değerlendirme Kurulu online platformda, girişimciler ile bir araya geldi.

ASSİM Ön Kuluçka Programı’nda yer alan girişimciler, iş fikirleri ile ilgili gelişmeleri ve yapmış oldukları çalışmaları kurul üyelerine aktardılar.  1 yıldır Ön Kuluçka Programı’ndan yararlanan 2 girişimci kendi şirketlerini kurarak, projelerini hayata geçirdiler. Programdan yararlanan girişimciler, 3 ay daha programda kalarak iş fikri ve proje geliştirme çalışmalarına devam edecekler.


Girişim Değerleme Toplantısı’na kuluçkada yer alan girişimler de katılarak, çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Yeni kuluçka girişimi TurkishwithNadi’nin kurucusu Nadezhda Dorokhına çalışmalarını ve projelerini kurul üyelerine tanıttı.  Toplantı, kurul üyelerinin tavsiye ve önerileri alınarak tamamlandı.

ASSİM İnovasyon Merkezi’ne Talep Artıyor
Akdeniz Bölgesi girişimcilik ekosistemine 2 yıl önce katılan Merkez, kısa sürede girişimcilerin ilgi odağı oldu. Girişimcilere yönelik fiziksel mekan, eğitim, danışmanlık, mentörlük ve iş geliştirme hizmetleri sunan merkez, girişimcilerin ilgi odağı olmaya başladı.

İş fikrini ve projelerini hayata geçirmiş, halen mevcut işlerini ve projelerini geliştirmeye devam eden Kuluçka firmaları da merkez bünyesinde çalışmalarına devam ediyor. 2019 yılında 2 start-up’ın yer aldığı merkeze 2 yeni girişimin dahil olmasıyla, merkezden yararlanan girişimcilerin sayısı artmaya başladı.