Antalya'nın İlk Sosyal Girişimcilik Programı’nda Koçluk Görüşmeleri Başladı

28 Nisan 2022
Grup koçluğu ve bireysel koçluk görüşmeleri ile iş fikirlerinin yapılandırılmasını ve SMART hedefler ile yola çıkılmasını sağlayacak olan “Koçluk Programı” başladı.
Eğitim, Kültür-Sanat, Çevre-Deniz, Engelsiz Yaşam, Sağlık, Gençlik, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın, Spor, Turizm, Tarım ve Kentsel Tasarım konularında iş fikri olanlar veya bu konular ile ilgili, bir sorunu çözmek isteyenler sosyal girişimci ve girişimci adaylarına özel, ASSİM İnovasyon Merkezi tarafından geçen yıl çevrimiçi olarak başlatılan “Sosyal Girişimcilik Programı” Koçluk çalışmaları ile devam ediyor.

Toplamda 7 sosyal iş fikrinin desteklendiği program 27 Nisan akşamı yapılan açılış çalışması ile başladı. Team Coaching tarafından yürütülecek olan Koçluk Programı toplamda 2 ay sürecek. Bu süreçte sosyal girişimcilere 3 Grup Koçluğu ve 5 seans birebir koçluk yapılacak.

Programın açılış toplantısında ASSİM İnovasyon Merkezi Koordinatörü Eda Şahal, Team Coaching yöneticilerine ve programda yer alan koçlara teşekkür ederek, programın sosyal girişimcilere sağlayacağı yarardan bahsetti. Daha sonrasında Team Coaching Kurucusu Ayşenur Süer, Team Coaching hakkında girişimcilere bilgiler aktardı. Toplantı, Proje Lideri Burcu Topçu Ekelik’in Koçluk Programı hakkında bilgilendirmesi ile devam etti.

Bilgilendirmeden sonra yapılan ilk çalışmada, 1.Grup Koçluğu yapıldı. Sosyal girişimcilerin, oluşturdukları iş fikirlerinin oluşum süreçlerinde kendilerine rehber olan değerlerinin farkındalığı üzerine yapılan çalışmada, girişimciler kendilerine bu süreçlerin oluşumunda etki eden duygularını fark ederek, girişimlerine bir kimlik kazandırdılar.