Antalya'nın İlk Sosyal Girişimcilik Programı Başlatıldı

10 Aralık 2021
Çevre, kültür, gençlik, eğitim, tarım, engelsiz yaşam, kadın vb. alanlarda sosyal etki ve değişim yaratabilecek iş fikrine sahip sosyal girişimci adayları eğitimlerini tamamladı.
Muratpaşa Belediyesi’nin yaratıcılık, girişimcilik ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırarak Antalya’dan katma değeri yüksek, özgün ve yenilikçi girişimler ortaya çıkarmak amacıyla kurduğu ASSİM İnovasyon Merkezi Antalya’da girişimcilik alanında bir ilke imza attı.

Eğitim, Kültür-Sanat, Çevre-Deniz, Engelsiz Yaşam, Sağlık, Gençlik, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın, Spor, Turizm, Tarım ve Kentsel Tasarım konularında iş fikri olanlar veya bu konular ile ilgili, bir sorunu çözmek isteyenler sosyal girişimci ve girişimci adaylarına özel çevrimiçi düzenlenen “Sosyal Girişimcilik Programı”na  tüm Türkiye’den 101 başvuru yapıldı.

Sosyal Girişimcilik Eğitimleri Verildi
Başvurular ile tek tek mülakatlar yapıldı ve seçilen 20 girişimci adayına 15 Kasım-9 Aralık arasında 26 saatlik programdan oluşan “Sosyal Girişimcilik Eğitimleri” çevrimiçi platform üzerinden verildi. Eğitimde girişimci adaylarına, Sosyal Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon, Kitlesel Fonlama, İş ve Gelir Modeli Oluşturma, Sunum Teknikleri, Pazarlama, Marka Oluşturma, Fikri Haklar, Dijital Araçların Kullanımı gibi konular, alanında uzman eğitmenler tarafından örnek uygulamalar ile program katılımcılarına anlatıldı.
Elazığ, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara’dan programa başvuran girişimci adayları, eğitimleri tamamlayarak, sertifikalarını aldılar. Eğitim sonrası sosyal girişimci adaylarına iş fikirlerinin hayata geçirilmesi amacıyla, mentorluk, koçluk, danışmanlık ve iş geliştirme hizmetleri ASSİM İnovasyon Merkezi ve paydaşları tarafından verilecek. Yaklaşık 1 yıl sürecek olan program süresince sosyal girişimci adaylarının projeleri merkez ve Girişim Değerlendirme Kurulu tarafından takip edilerek, gelişimleri izlenecek.
Program sonunda Girişim Değerlendirme Kurulu’na iş fikirleri ile ilgili gelişmeleri, yaptıkları çalışmaları sunacak olan girişimler, programdan mezun olacaklar.

ASSİM İnovasyon Merkezi Girişimcilik Hizmetleri Tüm Türkiye’ye Ulaşmaya Başladı
Antalya’da ve ülkemizde her geçen gün girişimciliğe olan ilginin artması sebebi ile ASSİM İnovasyon Merkezi, merkezden yararlanacak girişimci adaylarına yönelik programlar, eğitimler ve etkinleri hibrit şekilde vermeye başladı.
Antalya’da yaşayan girişimci ve girişimci adaylarına fiziksel hizmetler sunarken, Türkiye çapında da çevrimiçi çalışmalar yapılıyor. Gençlere temel girişimcilik becerileri kazandırmak, yaratıcı iş modellerinin ortaya çıkarılması ve gençlerin girişimcilik ekosistemini tanımasını sağlamak amacıyla Kasım ayında Türkiye’den lise ve üniversite öğrencileriyle çevrim içi etkinlikte düzenlendi. Etkinlikte, genç girişimci adaylarına girişimcilik ekosistemi anlatılarak, girişimcilik eğitimi verildi.