‘İklim Krizinde Yaşamaya Dair' Çalıştayı

03 Aralık 2022
ASSİM İnovasyon Merkezi projeleri Çalıştay'da tanıtıldı.
Muratpaşa Belediyesi’nin iklim krizine dikkat çekmek için düzenlediği +0.5 Akdeniz’in Geleceği Çalıştayı yapıldı. İlk yılında su politikaları üzerine odaklanan çalıştayın ikincisi, “İklim Krizinde Yaşamaya Dair” temasıyla Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İklim değişikliğinin halk sağlığı, gıda güvenliği ve sosyo-ekonomik duruma etkilerini konu alan çalıştayda 2 oturumda 6 bildiri sunuldu. Çalıştay, CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, akademisyen ve yazar Elfin Tataroğlu, Birgün gazetesi Genel Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı ve iletişim bilimci ve yazar Ali Haydar Fırat’ın katılımıyla gerçekleşen ‘Krizde yaşamak’ başlıklı Gündem Özel programıyla sona erdi.

ASSİM İnovasyon Merkezi, çevre odaklı projeleri ile çalıştaya katılım sağladı. Grilltab’s Dumansız Mangal Sistemleri, r-PP Lego Tuğla, Antlantis Filtre Sistemleri, Greenlig Doğadan Gelen Çözümler, E-GO iş fikirlerinin sahipleri genç girişimciler iş fikirlerini ve prototip ürünlerini çalıştay katılımcılarına tanıttılar. Başkanımız Sayın Ümit Uysal genç girişimcilerimizin stantlarını ziyaret etti.