ASSİM'den Dünyaya Açılıyor

24 Şubat 2021
ASSİM Kuluçka firmalarından DigyGlobal Yazılım ve Teknoloji, küresel bir marka olma yolunda ilerliyor.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Yenilik, Buluş ve Girişim Destekleme Merkezi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nin (ASSİM) sunduğu imkanlarla şirketlerini Türkiye çapında bir marka haline getiren 3 genç girişimcinin kurduğu DigyGlobal, şimdi küresel bir marka olma yolunda ilerliyor.

Fikrine inanan, şirketini büyütmek isteyen ya da ‘Bir yatırımcı bulursam bu iş tamam’ diyen girişimcilerin, girişimci adaylarının hayatı Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleriyle değişiyor.

ASSİM çatısı bulunan şirketlerden biri DigyGlobal, 2017’de kuruldu. Bilgisayar Mühendisleri Ferhat Seyrek, Mert Kaya ve Elektrik Elektronik Mühendisi Veli Nazım Akyıldırım ortaklığındaki şirket, turizm sektörüne yönelik akıllı cihazlar, yazılımlar, online sistemler üzerine çalışıyor. Kaya, geliştirdikleri proje ve yazılımların bugün Akdeniz’den Ege’ye 70’den fazla otelde kullanıldığını söyledi. Bununla birlikte Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’yla (KOSGEB) 2 ayrı proje tamamladıklarını belirten Kaya, “Şimdi de TÜBİTAK’la ortak projemiz devam ediyor” dedi.

HEDEF KÜRESEL PAZAR
Antalya’da turizm sektörüne hizmet veren şirketlerin dinamik AR-GE yapılanmasının eksik olduğunu belirten Kaya, “Turizmde, daha çok, ürün al-sat veya bazı ürünlerin aynısının yapılması üzerinden bir rekabet var. Biz ise tespit ettiğimiz konularda AR-GE yaparak kendimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Oluşturduğumuz ağlar ve işbirlikleriyle yeni fikirler üretip onlar üzerinden yeni modeller geliştiriyoruz. Şu an ki ana hedefimiz, küresel pazarda büyümek, hizmet alanımızı genişletmek” diye konuştu.

ANINDA ÇÖZÜM
ASSİM’de ofis alanından toplantı salonlarına network paylaşımı ve internet alt yapısına aldıkları hizmetlerden çok faydalı olduğunu kaydeden Kaya, “Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Ümit Uysal’ın da gösterdiği yakın ilgi ve desteği de bizim için ayrıca önemli. En ufak bir talebimiz karşısında her türlü çözüm anında gündeme geliyor. Çok memnunuz, teşekkür ederiz” diye konuştu.

ASSİM İNOVASYON MERKEZİ NEDİR?
ASSİM’in İnovasyon Merkezi bölümünün 2018 yılında kurulduğunu aktaran Merkez Koordinatörü Eda Şahal, merkezin 3 alanda hizmet verdiğini belirtti.  Ön kuluçka, kuluçka programları ve ortak çalışma alanlarını girişimcilerin hizmetine sunduklarını belirten Şahal, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“2019’da ön kuluçka programı başlattık. 120 tane genel iş başvurusu değerlendirerek 11 iş fikrini proje jürimize sunduk. Bunların 7’si kabul görerek programa dâhil oldu. Geçen yıl arkadaşlarımızı mezun ettik. 2 genç girişimcimiz kendi şirketlerini kurdu. Bununla birlikte 3 tane kuluçka firmamız var. Projelerine, AR-GE çalışmalarına, inovasyon çalışmalarına devam ediyorlar. İnovasyon merkezimizde sürekli etkinlikler yapıyoruz. Pandemiyle birlikte bunları dijital ortama taşıdık. Bölgemizde  girişimcilik potansiyeli var. Biz de Başkanımız Sayın Ümit Uysal öncülüğünde Muratpaşa Belediyesi olarak girişimcilik ekosistemine  katkı vermekten mutluluk duyuyoruz.”