Antalya'nın ilk "SOSYAL GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI" Başlıyor

23 Mart 2021
Çevre, kültür, gençlik, eğitim, tarım, engelsiz yaşam, kadın vb. alanlarda sosyal etki ve değişim yaratabilecek yenilikçi çözüm önerin veya iş fikrin varsa bu çevrimiçi program tam sana göre!
Muratpaşa Belediyesi ASSİM İnovasyon Merkezi, Habitat Derneği ve Team Coaching desteği ile Antalya'nın ilk“Sosyal Girişimcilik Programı”nı başlatıyor.

Eğitim, Kültür-Sanat, Çevre-Deniz, Engelsiz Yaşam, Sağlık, Gençlik, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın, Spor, Turizm, Tarım ve Kentsel Tasarım konularında iş fikri olanlar veya bu konular ile ilgili, bir sorunu çözmek isteyenler sosyal girişimci ve girişimci adayları çevrimiçi düzenlenen programa başvuru yapabilecek.

Başvuru Kriterleri Nelerdir?
  • Program “Eğitim, Kültür-Sanat, Çevre-Deniz, Engelsiz Yaşam, Sağlık, Gençlik, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın, Spor, Turizm, Tarım ve Kentsel Tasarım” konularında iş fikri olanlar veya bu konular ile ilgili, bir sorunu çözmek isteyenlerin başvurusuna açıktır.
  • 18- 40 yaş aralığında olanlar başvuru yapabilir.
  • Başvurular, uygulamaya geçmemiş fikirlerin yanı sıra erken aşamada olanlar için de açıktır.
  • Bir kişi/ekip birden fazla sosyal girişimiyle başvuruda bulunabilir.
  • Program çevrimiçi olduğu için, Türkiye’nin tüm illerinden başvurulara açıktır.

“Sosyal Girişimcilik Programı”na gelen başvurular ASSİM İnovasyon Merkezi uzmanları tarafından ön elemeye tabi tutulacak. Ön elemeyi geçen sosyal girişimci adayları, Girişim Değerlendirme Kurulu’na iş fikirlerini sunacaklar. Kurul tarafından kabul edilen sosyal girişimci adayları programa alınacak.
Programın ilk bölümü Sosyal Girişimcilere özel hazırlanan eğitim programı ile başlayacak. Eğitim sonrası koçluk destekleri ile iş planlarını hazırlamaya başlayan sosyal girişimcilere uzman mentörlük hizmeti de sunulacak.

İlk üç aydan sonra, sosyal girişimciler iş fikri ile ilgili gelişmeleri, çalışmalarını ve iş planlarını Girişim Değerleme Kurulu’na sunacaklar. İş planları çalışmaları Kurul tarafından onaylanan sosyal girişimciler programa devam ederek, mentörlük ve iş geliştirme desteklerinden yararlanmayı sürdürecekler. İkinci üç ayın sonrasında Girişim Değerlendirme Kurulu’na tekrar raporlama yapan sosyal girişimciler, programın son 6 aylık dönemine geçiş yapacaklar. Bu süreçte şirketleşme,  ürün/hizmet prototipleri hazırlama, müşteri ve pazara hazırlık, yatırım ağlarına ile buluşturma, networking gibi alanlarda destekler verilmeye devam edecek. Program sonunda Girişim Değerleme Kurulu’na iş fikirleri ile ilgili gelişmeleri, yaptıkları çalışmaları sunacak olan girişimler, programdan mezun olacaklar.


Başvuru İçin Tıklayınız